ROCK SLUIT DEFINITIEF HAAR DEUREN PER 14 MEI 2020

Beste, lieve vrienden, gasten, familie van de Rock en alle andere mede-rockers,

Helaas hebben wij onze deuren definitief moeten sluiten, niet zo zeer door de crisis, die hadden we nog wel kunnen overleven, maar wel door de oprukkende kille nieuwbouw drift van de gemeente Amsterdam in Noord. ( Ook uiteraard in oost, west en zuid. )

Allereerst willen wij jullie allemaal onwijs bedanken voor het feit dat jullie een onderdeel waren van ons mooie avontuur, Rolling Rock Kitchen. We hebben daar met zijn allen mooie tijden mogen beleven. Van relaxte dagen met een vuurtje op het terras, tot de knalfeesten waar het dak eraf ging, de eet avonturen, de presentaties, de borrels, trouwerijen en al die andere leuke momenten.

Wij en de gehele ROCK crew zijn blij dat we met jullie deze ongelooflijk toffe tijd hebben mogelijk kunnen maken.

We gingen dit jaar een mooi jaar tegemoet, helaas door de crisis stopte dit abrupt, wij dachten jullie na de crisis weer te kunnen ontvangen, maar daar werd een ander stokje voor gestoken.

De oprukkende nieuwbouw in Amsterdam, en de volhardende houding van de gemeente om vooral alle vrijplekken die Amsterdam zo mooi maken te willen opdoeken, onder druk van op geldbeluste project ontwikkelaars.

Zoals de meeste van jullie misschien weten  zijn we de laatste maanden met de Rolling Rock Kitchen onderdeel geweest van het vrijwilligers project Barmhartig Amsterdam. Op initiatief van Vinnie en Joya, en met Sjoerd en Sofie hebben wij gratis maaltijden bereid voor Amsterdammers die dat in deze tijd hard nodig hadden en hebben.

Met een klein legertje vrijwillige bezorgers hebben we dat kunnen realiseren. Thank you !

Wij weten dat er veel van jullie donateur waren, ontzettend bedankt daarvoor !

Ook dit project dreigde te stranden door het lot van Rolling Rock Kitchen en onbereikbaarheid van de gemeente Amsterdam.

Gelukkig vonden we in Westerpark iemand die zijn keuken beschikbaar stelde voor Barmhartig Amsterdam. Bedankt Rob.

We gaan jullie niet vermoeien met alle details, maar we zijn klaar. Moegestreden, iedere keer liepen we tegen een muur op.

De stichting kennisoever Amsterdam, die ons in 2014 met open armen als Horeca ontving, zij waren het die ons wezen op de horeca bestemming  op het pand, wij wilde eigenlijk daar een foto studio beginnen, maar dit terzijde, zij wilde graag met ons de creatieve strijd aan met de NDSM werf, om ook op de Distelweg een borrelende plek neer te zetten voor bedrijven en bewoners van Amsterdam. Zeker 10 jaar zouden we dat gaan doen, uiteraard mondeling beloofd, en natuurlijk, dat staat ook nergens voor.

De gemeente Amsterdam die ons soepel door de horeca aanvraag begeleidde, en in no time zorgde dat we de horeca vergunning hadden. Wij voldeden dan ook aan alle criteria, en waren bereid te investeren in Amsterdam.

De gemeente die de vergunning in 2018 nog eens in plaats van 3 jaar, nog eens met 5 jaar verlengde, tot 1 maart 2023.

Stichting kennisoever Amsterdam, de gemeente Amsterdam en de eigenaar van het terrein op de Distelweg 451, Reggeborgh, niemand heeft ons tot nu toe persoonlijk te woord willen staan, ondanks al onze aanvragen om vooral toch even om de tafel te mogen zitten, en misschien een en ander te kunnen bespreken. Er werd niet eens gereageerd.

Via advocaten, juristen en deurwaarders werd er met ons gecommuniceerd, althans via die kanalen werden ons dingen medegedeeld en opgelegd.

14 mei 2020 hebben wij de Rock ontruimd moeten opleveren, op laste van de deurwaarder, en hoge boetes als wij dit niet op tijd deden.

Jammer.

We gaan het missen, we gaan jullie missen, we gaan elkaar missen.

De feesten, de zonsondergangen op het terras, de BBQ’s, pubquizen, de live optredens, de DJ’s, de plek, de Rolling Rock Kitchen. Pfffff.

We gaan ook zeker onze trouwe, enthousiaste, dierbare ROCK crew missen,

Vinnie, Joël, Tijs, Thomas, Veere, Wieke, Matt, Tygo, en alle andere toppers die ons in de afgelopen jaren met passie en toewijding hebben bijgestaan.

Thanks jullie allemaal, zonder jullie geen ROCK !

Rolling Rock Kitchen, alias de Rock, mag dan fysiek niet meer bestaan, maar Rolling Rock Kitchen zit altijd in de pijplijn, “ you never know “, we kunnen zo maar weer ooit op poppen met een geheel nieuw avontuur, en dan zijn jullie uiteraard allemaal weer meer dan welkom.

Maar voor nu, Thanks !!

Stay tuned…en vergeet niet “ IT’S ONLY ROCK ’N ROLL “ !

With love,

Ron, Ziggy & Silvy

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *