Rock Story

De bekende modefotograaf Ron Tetteroo wilde er eigenlijk zijn fotostudio vestigen. Tot dat hij hoorde dat er een horecabestemming op het pand zat. Toen begon ie er dus maar een eetcafé. Met overigens wel opvallend veel mooie fotografie aan de wanden en onder de bar. Eigenlijk is de hele zaak één grote foto. Fascinerend is het beeld van het uitvergrote Panini-voetbalplaatje van voormalig Excelsior-aanvoerder Wim Tetteroo. De blik van de vader kijkt goedkeurend naar zijn zoon.

De fotograaf heeft overigens al eerder horecaervaring opgedaan met zijn foodtruck. Vandaar de aanvankelijke naam: Rolling Rock Kitchen. En dat wordt door iedereen kortweg Rock genoemd. Wat wil eigenaar Tetteroo met zijn zaak? “Eigenlijk hebben we helemaal niet zo’n vooropgezet plan. Gewoon een heel fijne plek met muziek. En eten en hapjes die ik zelf lekker vind.”

Ziedaar de filosofie van Rock. Tetteroo heeft niet zo veel behoefte om hip te worden.  Als Rijnmonder heeft hij veel meer op met de industriële, rauwe kant van Noord. Die komt beter tot uiting in het woord Rock. Maar verwacht geen hardrock café. Eerder lijkt het een saloon naast een Amerikaans gasoil- station. Zeker met al die gasflessen van AGA (van wie de loods vroeger was). Waar ooit de gasleidingen pompten, vloeit nu het bier uit de leidingen.

Natuurlijk staat er een piano en hangen er gitaren aan de wand. Toch is de muziek niet overheersend aanwezig. “Deze plek is voor iedereen, jong en oud,” vertelt Tetteroo. “We gaan op het buitenterrein nog een leuke speelplek voor kinderen maken, zodat ouders hier ook goed kunnen zitten.”
Het uitzicht is formidabel. Het IJ is op deze plek, bij de aanlanding van de Distelwegpont, erg breed. De knoop van Volten blinkt in de zon en je kunt je band oppompen op zonne-energie.
De stamkroeg is al dik voor mekaar.
En oja, ze willen een beetje rustig opstarten. “We hoeven geen hype te worden,” zegt Ron. “Gewoon rustig opstarten. We zijn nu van woensdag tot zondag open. bron : www.ilovenoord.nl